ORLANDO´S JAMAICAN TRAILER @ FÅRÖSUNDS FÄRJELÄGE:

ORLANDO´S JAMAICAN BY!

Efter första året uppe i Fårösund på Gotland och det succéartade gästspelet på Kåken, Restaurang Niklas’ bakficka i Stockholm, tar vi oss an sommaren 2015 med gästspel, dj’s ochen 225 kvadratmeter stor uteservering; Orlando’s Jamaican kommer och ska vara det självklara hänget på Gotland. Nu avtäcker vi sommarens första stora nyhet: ORLANDO’S JAMAICAN BY. Vi har bjudit in våra favoritkockar, journalister och personligheter upp till Fårösund för tre dagar långa gästspel under fem veckor. Enda regeln dom har att förhålla sig till är att hos Orlando’s Jamaican serveras äkta karibisk mat. Utmaningen är antagen, tärningen kastad och just nu skapas sommarens unika menyer. Lotta Lundgren, som nu presenteras som ett av 5 gästspel kommenterar utmaningen så här:
Jag kommer laga god, stark och rolig mat. Mycket färg, mycket smak, enkelt och fint. Det ska bli så roligt. Det finns ingenting jag älskar mer än att vara omgiven av folk som äter.”
Hamburgerrestaurangen Flippin’ Burgers gör för första gången ett större samarbete utanför sin egen sfär: ”Det känns kul att testa ett riktigt matsamarbete för första gången, tidigare har vi bara gjort en del gästspel. Det här är första gången koncept, upplägg och allt runtomkring känns klockrent för ett renodlat samarbete. Som det bästa från två världar. Att få jobba med vår burgare utifrån lite andra referensramar känns också kul och passar bra då vår nya kökschef har jamaicanskt påbrå. Sen är vi så klart hedrade att få frågan och av den i övrigt respektingivande line-upen.

ORLANDO’S JAMAICAN BY – PROGRAM 2015

V.27 – Jonas Helgesson (2/7+3/7+4/7)
Kocken från hyllade och prisbelönta Bungenäs Matsal som just nu skapar magi i köket på hypade Adam & Albin Matstudio i Stockholm.

V.28 Flippin’ Burgers (9/7+10/7+11/7)
Restaurangen och fenomenet som gav oss riktigt goda hamburgare i Sverige och startade en köttbonanza som bara pågår. Plötsligt blev vi alla medvetna om textur, hur ett perfekt bröd ska smaka och mängden fett i köttet. Hamburgaren flyttade från gatuköket och barnmenyn istället in på restaurangen.

V. 29 Lotta Lundgren (16/7+17/7+18/7)
Vilken etikett passar in på Lotta Lundgren - framgångsrik reklamare? författare? tv-esset från Landet Brunsås och Historieätarna? föreläsare? Äsch, vi slänger in allt i mixen här.

V.30 Jonas Cramby (23/7 + 24/7 + 25/7)
Skribenten, krönikören och författaren Jonas Cramby har förändrat landets fredagsmys. Plötsligt vill alla laga en perfekt pulled pork, chilin ställs mot carnitas, folk bygger egna grillar för den perfekta BBQn och en bra macka är inte längre lite rostat bröd med ost och skinka.

V.31 Gro (30/7+31/7+1/8)
Magnus Willnow och Henrik Norén jobbade ihop på både Rolfs Kök och F12 i Stockholm. De bestämde sig för att öppna eget med fokus på det gröna på tallriken. På sin hyllade krog
Gro i Stockholm gör de just det; utgår från grönsakerna och årstidens färska råvaror. Grönsakernas frontsoldater med köer långt ut på gatan och fullbokade kvällar.

Allt detta ackompanjeras av stjärnglans från vårt egna Red Stripe Sound System. Vilka ni hittar där i sommar väntar vi med ett tag, även en pressrelease ska ha en cliffhanger. 

- Vår uteservering på över 200 kvadratmeter med tillhörande färgglad trailer ska vara sommarens roliga happening på ön, live life more caribbean. Första sommaren provade vi oss fram som nyblivna krögare. I år går vi all in, satsar allt och ger er en glädjebomb och totalupplevelse i rött, grönt och gult. För det är så vi själva vill spendera dagarna i solen on the island of vibe. / Orlando's Jamaican

RED STRIPE SOUNDSYSTEM!

v.27 --- 2/7+3/7+4/7 --- Governor Andy feat. Cajsa Camomile

Född och uppväxt i Västerås debuterade Governor Andy live med ska och reggae-material redan 1979. Genom åren har tusentals reggaenätter passerat och Guvernörens dj set bjuder nu på en musikalisk resa genom reggaehistorien; från boogie woogie vidare till ska, rock steady, roots, dub rockers, lovers, rub a dub till dancehall. Med mikrofonen i hand blir det original sound system style natten lång.

Cajsa Camomile är en ny stjärna på den svenska reggaehimlen. Från Västerås med mycket rutin i ryggen trots sin ringa ålder. Cajsa har släppt två singlar varav en är en duett med just Governor Andy. Tillsammans med Bassic Division producerar han Cajsas debutalbum som släpps i höst. En perfekt kombo live.

v.28 --- 9/7+10/7+11/7 --- Bangarang Hi-Fi med vännerna Million Vibes

Bangarna Hi-Fi startade 2005 när två nyfunna vänner bestämde sig för att börja spela vinylskivor tillsammans. Sedan dess har dom byggt upp ett rykte om att vara bäst, stiligast och kunnigast när det gäller det som brukar kallas ”foundation”, grundstenen i Jamaicas musikskatt. Idag är Bangarang Hi-Fi en av dom få vinylspelande entusiasterna som håller liv i den äldre västindiska musiken i det här landet.

Million Vibes grundades i Malmö, våren 2003, av Willjam och Soulrebel. Senare medlemmar inkluderar Daddy Ferma, Belly, Phantom & Mikey Realrock. Soundet spelar Jamaicansk musik av alla sorter och från alla perioder - från Ska och Rocksteady fram till det senaste inom Reggae och Dancehall. Sedan starten har Million Vibes drivit klubbar, backat artister, och spelat runt om i Skandinavien och på många platser i övriga Europa.

 

v.29 --- 16/7+17/7+18/7 --- SwingKids feat. Etzia, DJ Partillo, MrGillis, Essa Cham & LöstFolk

Independentlabeln SwingKids föddes redan 1998 och är idag en institution inom svensk reggae och Göteborgs musikscen. MrGillis har ända sen starten fortsatt sin mission; att belysa och ligga i framkant med att ta fram artister som bjuder på meningsfulla texter och inte minst det bästa av reggae och angränsande genrer.

Etzia som växte upp i New York men numera bosatt i Göteborg är nu redo att med sitt unika sound ta över världen för snart släpps äntligen debut- EPn "Chapter Done". Sista åren har hon spelat på massa klubbar i världen och inte minst i Sverige bl.a. med Femtastic

Partillo är en av Sverige och inte minst Europas främsta dancehall/reggaeproducenter och trummisar. Patrik "Partillo" Alexandersson har legat bakom hits åt internationella artister såväl som inte minst producerat massvis av klassiska låtar åt alla de största svenska artisterna under drygt tio års tid nu från sin studio i Göteborg.

Reggae/hiphopgruppen LöstFolk från Uppsala är superaktuella med snackisen Aina Älskar Reggae (ft. Dani M). De består av sångarna och rapparna Format, Moncho, Robin Djoon och DJ Capo.

Essa Cham. Musiken fanns alltid i familjen med bröder som både rappade och spelade men Essa blommade sent. Det var först efter en flytt till Oslo i mitten av 00-talet som han började skriva låtar på engelska och sedermera var med och byggde upp intresset för reggae i Norge.

v.30 --- 23/7+24/7+25/7 --- Club Killers Sound System feat. Ayesha

14 years of Bom-Bom, en klubb ett band å en stajl. Sen 2001 har Viktor Brobacke aka Sensitive Skin och Rock-Gustav aka Gustav Bendt grävt i den djupaste karibiska skivmyllan efter de raraste juvelerna! På micken hänger den unika och oefterhärmliga Ayesha! Tillsammans bildar de en triad av dans, galenskap och musikalisk ödmjukhet! Humbleness is da sharpest knife ...dress to Impress ! Ska -reggae-rocksteady-popatop-calypso-Ethio grooves-dancehall-lovers-rockers-Rubadub-digital-boss style!!!

 

v.31 --- 30/7+31/7+1/8 --- Goldenbest Soundsystem feat Movits! / Zacke / Erik Nordström (Ansiktet/Lilla Sälskapet) + Special Guests


Goldenbest Soundsystem själva får sammanfatta känslan inför sommaren med Orlando’s Jamaican:

”Sommarsverige. Det finns få saker som känns lika synonymt med det som Gotland. Därför tänker vi sätta oss på båten, bomba över sundet och hänga ut den hos Orlando’s Jamaican sista helgen i juli. För det är då sommaren peakar, och vi med den!”

ORLANDO´S JAMAICAN SUNDAYS @ CLARION WISBY

Söndagarna på Clarion Hotel Wisby förvandlas till en karibisk bakgård med Orlando's Jamaican på exklusivt gästspel. Karibiskt käk på grillen, Captain Rum Slush & Red Stripe i baren och rytmer i baktakt. Missa inte veckans skönaste dag på Clarion Hotel Wisby när Orlando’s Jamaican hälsar på under fem heta söndagar i sommar.

- Vi har en fantastisk trädgård som vi kommer att använda oss mer av i sommar. Vi är superglada att succén Orlando’s Jamaican, tillsammans med Kitchen & Table, flyttar in på trädgården på söndagarna. Kitchen & Tables mat är ett cross-over-koncept och inget passar bättre än tydliga karibiska influenser från Orlando’s Jamaican. Vi hoppas och tror att vi har sommarens roligaste söndagar framför oss, hälsar Sanna Kleven, vd på Clarion Hotel Wisby.

ORLANDO’S JAMAICAN SUNDAYS @ CLARION HOTEL WISBY

Datum: 5/7 - 12/7 - 19/7 - 26/7 - 2/8
Tid: 13.00-23.00
Var: Trädgården, Kilgränd @ Clarion Hotel Wisby

www.facebook.com/orlandosjamaican
www.twitter.com/orlandosjamaican
www.instagram.com/orlandosjamaican
#orlandosjamaican